Hae
Lisää palvelu
  • Sinulla ei ole merkittyjä kohteita

Sinun Suosikkisi:

Kirjaudu

Kuvaus

Tapion taival, 20 km, on salomainen reitti aivan itärajan tuntumassa Koitajoen alueella. Tapion taipaleelle on helppo lähteä joko Lakonkankaan tai Hoikantien pysäköintialueelta. Lakonkankaan lähtöpiste sijaitsee rajavyöhykkeen tuntumassa. Tapion taipaleen eteläinen osuus kulkee Ruosmesuon – Hanhisuon soidensuojelualueella ja pohjoinen osuus johdattelee kauniin Koivusuon luonnonpuiston halki. Reitti seurailee melkein puolet matkastaan leppoisasti mutkittelevaa Koitajokea. Tapion taipaleen maisemiin kuuluvat jokinäkymien ja komeiden soiden lisäksi ikimetsässä huminoivat kilpikaarnapetäjät. Saloseudun luonnonrauha, monipuoliset maisemat sekä kiinnostava historia tekevät reitistä erinomaisen retkeilykohteen.

Tapion taival on melko tasaisessa maastossa kulkeva keskivaikea reitti. Koitajoen varressa reitti on kapea ja mutkainen, ja siinä on paikoin runsaasti kulkua haittaavia puiden juuria. Reitin kiertäminen ei vaadi erityisiä erä- tai suunnistustaitoja, mutta retkeilyn perustiedot ja -taidot on hyvä hallita. Tapion taival on merkitty ja viitoitettu kohtuullisen selkeästi. Paikoin reitti kulkee metsäautoteitä pitkin. Suo- ja kosteikkoalueilla on kulkijoille pitkospuut.

Reitti on käytettävissä sulan maan aikana. Tulva-aikana Niemipuron ja Alajoen välillä kulkee kuivempi reittivaihtoehto kauempana joesta. Reitin kävelyaika on vauhdin ja voimien mukaan 1 – 2 vrk. Tapion taipaleen varrella on sekä autiotupia että tulentekopaikkoja. Tapion taival ei sovi liikuntaesteisille.

Lähde: Metsähallitus, luontoon.fi

Saatavilla olevat päivämäärät

katunäkymä

Työtunnit

Now Open UTC + 0
  • Maanantai Avoinna aina
  • Tiistai Avoinna aina
  • Keskiviikko Avoinna aina
  • Torstai Avoinna aina
  • Perjantai Avoinna aina
  • Lauantai Avoinna aina
  • Sunnutai Avoinna aina

Varauskysely

x
+
-
Kokonaishinta € 
The total cost above doesn't include 10% service fee.

Sijainti / yhteystiedot

Hintaluokka

Isännöi :

Heli
Heli 285 Paikan ylläpitäjä
0
Close

Your cart

Huom!

Viime hetken muutostyöt käynnissä, mikäli huomaat ettei jokin toimi. Ilmoitathan meille heti!

Teemme vielä pieniä säätöjä ja muutostöitä sivustolla, pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvia häiriöitä.

Palveluyritys verkostomme laajenee päivittäin.