Palvelut Lähellä -sovellus on taskussasi kulkeva matkaopas!

Hotellielämys vuonna 1906 valmistuneessa rakennuksessa

Historian havinaa

Oulun Heinäpäässä kaupungin ulkolaitamilla sijaitsee yksi Oulun vanhimmista rakennuksista, keltainen jugend-tyylinen puutalo nimeltänsä De Gamlas Hem. Kuten jo rakennuksen ruotsinkielinen nimi antaa osviittaa, Victor J. Sucksdorffin suunnittelema rakennus toimi 1900-luvulla vanhainkotina ruotsinkieliseen sivistyneistöön kuuluville iäkkäille naisille.

Rakennuksen historia on hyvin vivahteikas ja sillä on ollut lukuisia käyttötarkoituksia hoitokodin lisäksi. Talvisodan aikana ruotsalaiset taistelulentäjät majoittuivat De Gamlas Hemissä. Myöhemmin rakennuksessa on toiminut useita eri virastoja, ja tunnettiinpa se yhden vuosikymmenen ajan myös kulttuurikeskus Villa Victorina, jonka jälkeen se myytiin nykyisille omistajilleen.

Rakennusta remontoitiin ja vuoden 2018 marraskuussa ovensa avasi uusi oululainen boutiquehotelli ja ravintola De Gamlas Hem. Hotellissa on 17 vierashuonetta, ja lisäksi talo tarjoaa puitteet erilaisten kokousten ja juhlien järjestämiselle. Vierailumme aikana yläkerrassa vietettiin häitä, myöhäissyksyllä talosta muodostuu tunnelmallinen paikka pikkujouluille.

Hotelliin saapuessa meidät otetiin hymyssä suin vastaan ja toivotettiin tervetulleiksi. Saavuimme paikalle reilusti ennen varsinaista sisäänkirjautumisaikaa, mutta ystävällinen vastaanottovirkailija tarkisti, että huoneemme olikin jo valmiina ja pääsimme asettumaan taloksi.

Huone oli varsin kompakti, vanhaa henkeä kunnioittava, mutta modernin matkailijan tarpeet täyttävä. Heti huoneeseen tullessa oven oikealla puolella oli ihastuttava takka. Toisella puolella huonetta odottaa muhkea sänky kutsuvasti. Kylpyhuoneen virkaa toimittaa erillinen rakennelma huurteisen lasiseinän toisella puolella. Varsin toimiva ratkaisu, sillä taloa ei alun perin suunniteltu hotelliksi, eikä huoneissa ole ollut kylpyhuoneita.

Hotellissa järjestetään joka päivä kello viiden tee, joka kuuluu hotellihuoneen hintaan aamiaisen lisäksi. Kello viiden tee tarjoillaan hotellin aulassa, ja siihen sisältyy kahvin ja teen lisäksi pientä suolaista ja makeaa purtavaa.

Aamiainen

Aamiainen tarjoillaan isossa salissa, joka toimii myös illallisravintolana. Kesäaikaan salista pääsee myös terassille nauttimaan kahvinsa auringon paisteessa. Aamiainen oli tyypillinen hotelliaamiainen leipineen ja lisukkeineen sekä isoine puuropatoineen. Olisin kaivannut enemmän tuoreita kasviksia, mutta plussaa erilaisista juustoista ja kinkuista, sekä tuoreesta kylmäsavulohesta. Aamupala oli maittava, jonka huipensi tummapaahtoinen kahvi!

 

De Gamlas Hem sopii pariskunnille ja juhlaseurueille rennoksi ja tunnelmalliseksi illanviettopaikaksi tai halutessasi erilaisen hotellielämyksen.

Terveisin,

Laura

Jätä kommentti