Palvelut Lähellä -sovellus on taskussasi kulkeva matkaopas!

Pelekääkkö nää polliisia?

Viime viikonloppu oli erikoinen: menimme lyhyelle visiitille kotikaupunkiini Ouluun ja tällä kertaa yövyimme hotellissa! Harvoinpa tulee tilaisuutta testata oman kotikaupungin majoitustarjontaa itse. Yövyimme Original Sokos Hotel Arinassa, joka sijaitsee kaupungin sydämessä. Rautatieasemalta ei ole sinne kuin 5–10 minuutin kävelymatka, ja kauppakeskus Valkea on käytännössä samassa korttelissa.

Hotellilla on oma parkkihalli, mutta se oli täynnä saapuessamme. Positiivisena yllätyksenä he tekevät yhteistyötä Autosaaren kanssa, joka on hieman edullisempi, ja sijaitsee viereisessä korttelissa.

Suosittelen kuitenkin tarkistamaan Autosaaren aukioloajat, ettei käy kuten meille. Osa tavaroistamme jäi nimittäin autoon ja parkkitalo oli jo kiinni, kun palasimme niitä myöhemmin hakemaan. Pienen säätämisen jälkeen saimme tavarat ja onnistuimme pääsemään ulos hallista. Olipahan seikkailu!

Olimme varanneet kahden hengen standard -huoneen, mutta vitsi mikä yllätys meitä odotti! Huoneemme ovessa komeili nimi ’Merikeiju’, ja arvasin heti, että nyt on jotain spesiaalia tiedossa. Se oli sviitti! Olin aivan häkeltynyt, että ei tämä voi olla totta, mutta kyllä se oli!

Meille oli pieni tervetuliaislahja: paikallisen ChocoSomnian sitruuna-lakritsi-valkosuklaata sekä mustikka- ja tyrnismoothiet.

Itse sviittissä on kaksi osaa: oleskeluhuone muhkeine sohvineen ja nojatuoleineen, sekä varsinainen makuuhuone, jossa on valtava sänky ja huikeat maisemat Otto Karhin Puistoon. Kylpyhuoneesta löytyi ihania Dermosil Kaura -kylpytuotteita!

Mieheni oli erittäin ilahtunut kahdesta tv:stä (toinen oleskelutilassa ja toinen makuuhuoneessa) ja niihin liitetyistä chromecasteista. Rentouduimme loppuillan hotellin kylpytakit päällä Netflixin parissa.

Aamiainen:

Minulle hotellivierailujen kohokohta on ehdottomasti aamupala. Usein se ratkaisee, vierailenko uudestaan tai suosittelenko muille. Ravintola Verannan aamiainen oli herkullinen! Pitkissä pöydissä oli tarjolla lähileipomon sämpylöitä, tuorepuuroa, kinkkuja, juustoja, croisantteja. Kaikkea mitä vaan voi toivoa! Kahvin suurkuluttajana arvostan kovasti, että tarjolla oli myös tummapaahtoista kahvia!

Ravintola Verannan terassilla on ihana juoda aamukahvit hitaasti nautiskellen aamuauringon lämmössä.

Muita huomioita:

Hotellin asiakaspalvelu oli loistavaa. Henkilökunta otti meidät lämpimästi vastaan ja toivotti tervetulleeksi, mikä sai minutkin piristymään pitkän ajomatkan jälkeen.

Koronatilanne on huomioitu Original Sokos Hotel Arinassa hyvin: käsidesiä oli tarjolla joka paikassa ja aamiaishuoneessa on käytössä vain 75% asiakaspaikoista. Meitä neuvottiinkin menemään hyvissä ajoin. Sunnuntaina nukuimme myöhään, mutta emme joutuneet odottamaan muutamaa minuuttia kauempaa aamiaiselle pääsyä. Ruokaakin oli vielä runsaasti tarjolla ja sitä tuotiin koko ajan lisää.

Hotellissa on myös kivasti ajateltu majoittujien eri tarpeita. On esteettömiä huoneita, asiakassaunaa ja kuntosalia, mutta myös lemmikit ovat tervetulleita Sokos Hotel Arinaan! Lapsille on leikkihuone hotellin toisessa kerroksessa ja lisäksi respasta saa lainaan pelejä tai vaikka unilelun, jos oma unohtui matkasta. Miten hienoa!

Jos siis etsit majoitusta Oulun sykkeestä, on Original Sokos Hotel Arina sinun vaihtoehtosi!

Terveisin,
Laura