Palvelut Lähellä -sovellus on taskussasi kulkeva matkaopas!

Pikavisiitti Jyväskylässä

Etätyöaika on päällä, mutta silti voi olla tarve lähteä työmatkalle. Kävin Jyväskylässä pyörähtämässä sovitussa tapaamisessa ja yritin samalle reissulle saada mahdollisimman monta kohdetta käytäväksi. 

Huutelin Facebookissa nyt hotellisuosituksia ja koska myös nyt lähdetään rakentamaan Palvelut Lähellä – verkostoa. Sain paljon hyviä vinkkejä, mutta ei yhdessä yössä kerkeä vain jokapaikkaan niin listalle valikoitui Boutique Hotelli Yöpuu. Vau mikä kokemus!

Rakastan erikoisia kohteita ja mielelläni etsin juuri yksityisiä, koska myös niistä näkee omistajansa hengen. Tietenkin helteisen päivän kun oli tehnyt jo töitä ja siihen kolme tuntia autoilua päälle, niin olo oli aika hikinen ja likainen ja no ei ainakaan mikään freesein. Tunsin pientä hämmennystä astellessani hotelliin sisään, että apua miten hienoa ja itse näytän tältä. 

Vastaanotossa kuitenkin miespuolinen virkailija otti vastaan ihanan iloisesti ja olo kyllä piristyi. Harmitti vain itseäni jälkikäteen, kun tunsin oloni vähän kärttyiseksi ja mietin huoneessa, että vaikutinko tältä. ( En todellakaan tarkoittanut tätä 😀 )

Huone oli aivan ihanan viileä ja nopeasti tavarat heitettyäni huoneeseen kipitin alakerran Ravintola Pöllöwaarin.

Työmatkasta haluan tehdä nautinnon, koska ne ovat yleensä kiireisiä ja hyvinkin väsyttäviä jopa. Pitkän ajomatkan vuoksi ja siirtyessä moneen paikkaan ja uusia ihmisiä. Yöpuu oli aivan ihana ja loistava valinta kohteeksi. Paikka oli rauhoittava ja paljon ihania yksityiskohtia, jokainen asia oli mietitty pitkälle. 

Helle oli kova ja huone oli ihanan viileä ja ilmastointia pystyi säätämään vielä itse, mikä ei ole monessakaan hotellissa itsestäänselvyys. Huoneen nimi oli Pikku Aalto ja se hehkui Aallon hengessä ja Aallon klassikkohuonekaluilla. Huoneen kuvauksessakin sanotaan, että värit sisustuksessa saavat mielen rauhoittumaan ja totta.

Makuja ja yllätyksiä

Ravintola Pölöwaari oli myös yllätys, kun ei ollut myöskään mitään ennakkoluuloja. Valitsin listalta, koska ajattelin etten nyt jaksa syödä Menua. 

En yleensä syö kalaa, koska vasta käytännössä opettelen sitä, mutta nyt tein poikkeuksen ja ajattelin että savulohi ja peruna on hyvä ja turvallinen valinta alkuun.
Annos kun saapui, jäin ihan hetkeksi tuijottamaan sitä. VAU miten kauniisti aseltetu ja mitkä värit. Makuhan oli aivan loistava ja näin kalasta kun ei välitä niin todella täydellinen. Nyt myös tiedän mikä on täydellisesti kypsennetty savulohi.

Pääruuassa lähdin myös turvallisesti liha linjalle. Grillattua häränmarmorifileetä ja lempikastikkeeni beárnaise. Minusta hinta ja laatusuhde oli aivan erinomainen. Ne maut mitkä oli saatu annoksiin niin oli jotain uskomatonta. Päädyin kuitenkin vielä jälkiruokaan joka oli kauden mukaista raparperipaistosta ja tuorejuustosorbettia, niin raikas ja ihanan kirpeä, mutta makea.

Lohen kanssa nautin talon rieslingiä, koska heille saapuessani sain tervetulias drinkin ja päädyin talonvalkoviiniin. Lihan kanssa nautin 16cl Portugalilaista punaviiniä. (harmittaa, kun en nimeä ottanut ylös mutta varmasti saan sen, kun soittelen perään) Tarjoilija antoi vielä maistaa viiniä, koska olin vähän epäileväinen tässäkin (tapojeni orjana nautin Italialaisesta ripassosta yleensä) ja taas minut yllätti positiivisesti valintani sekä palvelu.

Aamiainen ja ajatuksia

Aamiainen on itselle ainakin todella tärkeä, koska ne ovat sen majoittumisen luksusta.

Pienet tarkoin mietityt yksityiskohdat tässäkin taas korostuivat. Vaikka en taas sisustus ihminen ole, mutta asioista pidän ja hyvä ruoka kuuluu nauttia myös kauniista astioista.

Itse tehdyt tuorepuurot, sämpylät, piirakat, talon leipä.. voisin luetella kaiken, mutta nälkä tulisi taas. Kun olin kuitenkin ottanut aamiaista ja mennyt pöytään saapui tarjoilija kysymään haluanko keittiöstä lämmintä aamiaista, munakkaan kinkulla tai juustolla, kokkelia tai pekonia. (sorruin munakkaaseen molemmilla, ja en jaksanut syödä kaikkea tunnustan!)

Palveluun kun hyppään takaisin, niin oli oikeasti erinomaista ja miten henkilökunta huomioi. Tulin aamun palaverin jälkeen takaisin hotellille maksamaan itseni ulos ja ottamaan vielä kupin kahvia, niin tarjoilija tarkistin ensin kahvin, koska aamiainen oli juuri päättynyt ja päätyi tarjoamaan minulle erikoiskahvia kun hänestä pannussa ollut oli ja päässyt painumaan.

TÄYDELLISTÄ! Minä olen sitten viimeisen päälle hyvän kahvin ystävä ja juon eripaahteisia ja erilaisia kahveja paljon, joten tämä kruunasi koko palvelukokonaisuuden.

(Olen joskus tarjoilijalta kysynyt eräässä ravintolassa illallisen jälkeen onko kahvi milloin keitettyä ja vastaus on ollut että on se nuorempaa kun hän… Ikuisesti mieleen painunut slogan.)

Mikäli suunnittelet työmatkaa, viikonlopun irtiottoa puolison kanssa tai kaveriporukan viikonloppua niin ehdottomasti Yöpuuhun!

Terveisin Sanni

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Mikäli haluat saada tietoa aina kun teemme jutun ja julkaisemme sen, niin hyppää mukaan seuraamaan juttujamme.