Palvelut Lähellä -sovellus on taskussasi kulkeva matkaopas!

Pariskunnat
Laura Leinonen

Hotellielämys vuonna 1906 valmistuneessa rakennuksessa

Oulun Heinäpäässä kaupungin ulkolaitamilla sijaitsee yksi Oulun vanhimmista rakennuksista, keltainen jugend-tyylinen puutalo nimeltänsä De Gamlas Hem. Kuten jo rakennuksen ruotsinkielinen nimi antaa osviittaa, Victor J. Sucksdorffin suunnittelema rakennus toimi 1900-luvulla vanhainkotina ruotsinkieliseen sivistyneistöön kuuluville iäkkäille naisille. Rakennuksen historia on hyvin vivahteikas ja sillä on ollut lukuisia käyttötarkoituksia hoitokodin lisäksi. Vuoden 2018 marraskuussa ovensa avasi uusi oululainen boutiquehotelli ja ravintola De Gamlas Hem.

Lue lisää »
Kotimaanmatkailu
Laura Leinonen

Yllästunturin huipulla

Alkusyksy on minusta ihanaa aikaa kaikenlaiselle ulkoilulle, kun kesäauringon viimeiset säteet lämmittävät, mutta ilma on sopivan raikas. Lähdimme muutamaksi päiväksi rentoutumaan Ylläksen jylhiin maisemiin. Ihan ruskaretkeksi tuota syyskuun ensimmäisellä viikolla tehtyä reissua ei voi kutsua, mutta siellä täällä oli punertavaa maaruskaa ja muutamia keltaisen sävyissä hehkuvia puita.

Lue lisää »
Kotimaanmatkailu
Laura Leinonen

Pelekääkkö nää polliisia?

Viime viikonloppu oli erikoinen: menimme lyhyelle visiitille kotikaupunkiini Ouluun ja tällä kertaa yövyimme hotellissa! Harvoinpa tulee tilaisuutta testata oman kotikaupungin majoitustarjontaa itse. Yövyimme Original Sokos Hotel Arinassa, joka sijaitsee kaupungin sydämessä.

Lue lisää »
Kotimaanmatkailu
Laura Leinonen

Kulttuurikierros Rovaniemellä

Monelle varmasti ensimmäinen mielikuva Rovaniemestä on Korvatunturi, Joulupukki, lumi ja talvi. Puolen vuoden siellä asumisen aikana, olen kuitenkin oppinut, että Lapin pääkaupungista löytyy muutakin kuin ikuinen joulu. Kulttuuripassi on pääsylippu Rovaniemen kolmeen museoon: Arktikumiin, Tiedekeskus Pilkkeeseen ja kulttuuritalo Korundiin.

Lue lisää »
Kotimaanmatkailu
Laura Leinonen

Päiväretki Oulangan Kansallispuistoon

Kuusamon kupeessa, Itä-Lapissa sijaitsee yksi Suomen suosituimmista vaelluskohteista. Oulangan kansallispuisto ja sen legendaariseksikin kutsuttu Karhunkierros takaavat unohtumattoman kokemuksen koko perheelle.

Lue lisää »